Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

У Міжнародному рєпінському пленері вперше взяли участь студенти, які навчаються художньої творчості

За запрошенням свого викладача, учасниці пленеру Олесі Рибченко, паралельно з відомими та вже знаними українськими художниками учасниками заходу стали й ті, хто тільки починає свій творчий шлях – студенти першого курсу кафедри цифрового мистецтва Київського національного університету технологій та дизайну.

Організатори пленеру запропонували молоді поглянути на Іллю Юхимовича Рєпіна та його картини по-новому і поміркувати, як могли б виглядати ці полотна, якби митець малював їх у сучасні дні. Цей творчий експеримент дав неочікувані, але дуже цікаві результати, які представлені на окремій експозиції ХХIV Міжнародного рєпінського пленеру під назвою «Рєпін: далекий близький». Молоді митці створили оммажі – роботи-наслідування творам нашого видатного земляка.

Ілля Рєпін часто звертався до актуальних для свого часу соціальних та політичних тем. Учасники проєкту досліджують, як ці теми можуть перекладатися в контексті теперішніх проблем і викликів. Також художник був відомий своєю здатністю передавати глибокі емоції через живопис. На представлених на виставці роботах можна побачити, як сучасна молодь використовує такі ж самі прийоми, але в нових формах та контекстах. Ця виставка – прекрасний доказ того, що і через 180 років Рєпін не втратив своєї актуальності та продовжує надихати на творчі і креативні експерименти!

Поділитись
Перейти до вмісту