Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

15 липня стартував Міжнародний рєпінський пленер

За 24 роки свого існування він став справжньою культурною традицією Чугуєва, і навіть війна не стала на заваді його проведення.

Другий рік поспіль майстри пензля залюбки працюють та спілкуються в онлайн-форматі. У 2024 році участь у Міжнародному Рєпінському пленері беруть 26 художників з різних міст України, а також Латвії та Польщі. Серед них є учасники, які вже бували у нас в місті й неоднарозово малювали з натури прекрасні чугуївські пейзажі, є і ті, хто вперше доєднався до цієї культурної події.

Нагадаємо, що в цьому році пленер присвячено 180-річчю від дня народження нашого земляка, всесвітньовідомого художника Іллі Рєпіна. Тому невипадково головною темою для художників стало гасло: «…Живе Україна в піснях і картинах». Адже добре відомо, що Ілля Юхимович надзвичайно сильно любив рідне місто, свою маленьку Батьківщину, попри те, що йому довелося побувати у багатьох величних європейських містах. За результатами своєю роботи на пленері його учасники передадуть в дар Чугуївській громаді по дві своїх картини, які будуть представлені на підсумковій виставці XXIV Міжнародного рєпінського пленеру. А поки що попереду їх чекає надзвичайно плідна робота!

Поділитись
Перейти до вмісту