Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Гепатит А: рекомендуємо закладам громадського харчування та продовольчої торгівлі посилити протиепідемічні заходи

Чугуївська міська рада повідомляє, що епідемічна ситуація в Україні із захворюваності на вірусний гепатит А (далі – ВГА) характеризується як нестійка, з тенденцією до погіршення. В Харківській області епідемічна ситуація розцінюється як нестійка.

Звертаємо увагу, що основними шляхами передачі ВГА є водний та харчовий, а також активні зовнішні і внутрішні міграційні процеси в Україні, інтенсивне забруднення довкілля на деокупованих та окупованих територіях (в тому числі води питної), незадовільний технічний стан водозабірних споруд та водопровідних мереж, наявність проблемних питань санітарного очищення населених пунктів, сезонну активізацію збудника ВГА. Харківська область перебуває у зоні ризику щодо ймовірного виникнення ускладнень.

У зв’язку з цим наполегливо рекомендуємо закладам громадського харчування та продовольчої торгівлі посилити протиепідемічні заходи. Дотримуйтесь санітарних правил при заготовці, транспортуванні, зберіганні, технології приготування та реалізації продуктів харчування!

Поділитись
Перейти до вмісту