Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Пожежна небезпека – в центрі уваги

Під час війни в Чугуївській громаді, як і у більшості інших в Україні, вистачає проблем, які викликані бойовими діями. А зараз до них додалася ще одна, напряму не пов’язана з ними, але досить дошкульна. Суха та вітряна погода, яка встановилась останнім часом, призводить до пожеж в екосистемах, або, говорячи простіше, в лісах та полях. Поки що Чугуївську громаду Бог милує – великих пожеж, як у сусідів, у нас не зафіксовано, проте міська влада все одно активно готується їм протидіяти.

На засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів заступник начальника МВА Ігор Шепелєв, обговорювались саме питання протидії можливим пожежам в екосистемах. Зокрема, керівники комунальних підприємств доповіли про готовність місць для забору води в водоймах, а також про стан пожежних гідрантів в Чугуєві та Кочетку. Прийняті рішення про прискорення робіт з ремонту недіючих гідрантів та створення резерву паливно-мастильних матеріалів для спецтехніки на випадок гасіння пожеж.

Підбиваючи підсумки засідання КТЕБ і НС, Ігор Шепелєв нагадав його учасникам про необхідність активно інформувати населення громади про небажаність відвідування лісних масивів, водойм та полів цього літа, коли тривають бойові дії, а погода залишається пожежонебезпечною.

Поділитись
Перейти до вмісту