Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

КУРОЧКА Віктор Васильович

Народився 09.07.1983 в селі Явірське Балаклійського району. Протягом 1989-1999 навчався в Жовтневій загальноосвітній школі I-III ступенів (Пришибської сільської ради) Балаклійського району, Харківської області. В 2000 році закінчив Пришибську загальноосвітню школу I-III ступенів Балаклійського району Харківської області.

У 2010 році закінчив Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка та здобув вищу освіту за спеціальністю «Автоматизоване управління технологічними процесами» та здобув кваліфікацію інженера з автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

У місті Чугуїв проживав з 2010 року. Вів підприємницьку діяльність в «Дизель Пром Сервіс» м. Чугуїв, займав керівну посаду та особисто займався ремонтом дизельної паливної апаратури. У вільний час займався футболом, боротьбою, боксом. Також мав хобі – полювання. Був вправним мисливцем.

З перших днів повномасштабного вторгнення Віктор, евакуювавши свою сім’ю, почав займатися евакуацією на власному авто чугуївських дітей, жінок та людей похилого віку, які не мали можливості самостійно покинути місто, до залізничного вокзалу міста Харків.

16 березня 2022 р. за власним бажанням він вступив до лав Збройних сил України на захист своєї Батьківщини. Він був один з перших, хто взяв до рук зброю у складі 227-го окремого батальйону 127-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України м. Харків. Займав посаду водій-електрик. З квітня 2023 р. виконував обов’язки командира взводу. Брав безпосередню участь у бойових діях біля населених пунктів Великі Проходи, Стариця Харківської області, міста Часів Яр, міста Бахмут, населеного пункту Рівнопіль Донецької області.

Склад сімї:

Дружина: Більська Вікторія Анатоліївна, проживає в місті Чугуїв.

Донька: Більська Вероніка Вікторівна, 2010 р.н., проживає в місті Чугуїв.

Донька: Більська Валерія Вікторівна, 2016 р.н, проживає в місті Чугуїв.

Батько – Курочка Василь Іванович, мати – Курочка Любов Олександрівна, проживають с. Явірське Балаклійської міської громади Ізюмського району.

Має двох братів, які проживають за кордоном.

Обставини загибелі:

28.09.2023 підрозділу, де він проходив службу, була поставлена задача зайняти та обладнати нові позиції в районі села Рівнопіль Волноваського району Донецької області. В процесі виконання задачі був приліт снаряда «АГС», в результаті якого Віктор отримав поранення, не сумісне з життям.

4 жовтня 2023 року похований в селі Явірське Балаклійської міської громади Ізюмського району.

Нагороджено пам’ятною медаллю «За оборону міста-героя Харків».

Поділитись
Перейти до вмісту