Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

ХВОРОСТЯНИЙ Роман Федорович

Народився 09.02.1967 в селі Северинівка Таращанського району Київської області. Навчався в Северинівській восьмирічній школі, після закінчення якої в 1982 році вступив до Чугуєво-Бабчанського лісового технікуму. Після служби в Кушці (на кордоні з Афганістаном) повернувся до рідного коледжу. Пройшов свій трудовий шлях від вихователя студентів, майстра лісу, інженера лісовідновлення, викладача коледжу до директора коледжу.

Маючи всі можливості працювати, як і раніше, у коледжі, пішов на фронт. Разом з чоловіком пішла захищати країну від окупантів і дружина Романа – Любов. Призваний на військову службу за мобілізацією  Чугуївським РТЦК та СП м. Чугуєва Харківської області 08.03.2022 року. Службу проходив в 125 Чугуївському окремому батальйоні територіальної оборони на посаді стрільця 1 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 3 стрілецької роти.

Склад сім’ї:

Дружина: Хворостяна Любов Петрівна, проживає в селищі Кочеток, військовослужбовець.

Донька: Хворостяна Тетяна Романівна, проживає в місті Харків.

Син: Хворостяний Юрій Романович, проживає в селищі Кочеток.

Обставини загибелі:

13.12.2022 року близько 13.00 години під час штурмових дій ворога в районі с. Площанка Красноречінського району Луганської області.

Зі слів побратимів військові противника підійшли на відстань 10 м, сержант Роман Хворостяний зайняв крайній правий осередок, ближче до першої лінії оборони, зав’язався стрілецький бій. У зв’язку з щільним кулеметним вогнем зі сторони ворога, сержант Р.Ф. Хворостяний отримав кульове поранення, не сумісне з життям.

Тіло військовослужбовця з місця події було евакуйоване та направлено до медичного закладу м. Дніпро.

16 грудня 2022 року в селищі Кочеток в приміщенні актової зали Чугуєво-Бабчанського лісового фахового коледжу відбулася церемонія прощання з загиблим.

В День його народження його дружині Любові Петрівні Хворостяній та сину Юрію від Товариства Лісівників України передано почесну відзнаку і нагрудний знак «Лісівнику України – за мужність і героїзм».

08.12.2023 в селищі Кочеток на будинку Чугуєво-Бабчанського лісового фахового коледжу відбулося відкриття меморіальної дошки на його честь. Право відкрити меморіальну дошку отримала вдова Героя Любов Петрівна, яка продовжує боронити рідну землю та мститися ворогові за смерть коханого чоловіка.

Указом Президента України №262 від 05 травня 2023 року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Поділитись
Перейти до вмісту