Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

МАЛЯВІН Руслан Миколайович

Народився 30.03.1977 в селі Кам’яна Яруга. Навчався Руслан в Кам’яноярузькому ліцеї. В 1998 році закінчив Університет внутрішніх справ – правознавство. Після закінчення працював на посадах в правоохоронних органах міста Чугуїв. В громаді його добре знали як юриста, який протягом тривалого часу допомагав мешканцям в Чугуївському центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Він мав спеціальні звання – капітан міліції, юрист 3 класу прокуратури України. Відомий він був і серед Чугуївських шанувальників спорту як гравець хокейних команд «Скіф» та «Альянс», фанат велосипедного спорту.

З перших днів повномасштабної російської агресії (з 24 лютого 2022 року) добровільно став до лав територіальної оборони. Службу проходив у складі 125 окремого батальйону територіальної оборони на посаді старшого водія 1-го мінометного розрахунку 1-го мінометного взводу мінометної батареї.

Сімейний стан:

Батько: Малявін Микола Олексійович, проживає в м. Чугуїв.

Мати: Малявіна Надія Михайлівна, проживає в місті Чугуїв.

Дружина: Малявіна Юлія Олександрівна, проживає в місті Чугуїв.

Донька: Малявіна Анастасія Русланівна 1997 року народження, проживає в м. Харків

Сестра: Малявіна Людмила Миколаївна, проживає в місті Харків.

Обставини загибелі:

Загинув 09.12.2022 в селі Площанка Кремінського району Луганської області під час артилерійського обстрілу.

Церемонія прощання із загиблим бійцем Русланом Малявіним відбулась 12 грудня 2022 року у селі Кам’яна Яруга. Похований він на сільському кладовищі в селі Кам’яна Яруга.

Указом Президента України  від 05.05.2023 №262/2023 «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» він був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), який 9 серпня 2023 року начальник Чугуївської міської військової адміністрації урочисто вручила батькові та вдові Руслана. Під час цих заходів родина Малявіних подарувала Чугуївському художньо-меморіальному музею Іллі Рєпіна портрет Руслана Малявіна.

Меморіальні дошки загиблому Герою встановлені на фасаді Кам’яноярузького ліцею та фасаді Чугуївського міського суду.

Поділитись
Перейти до вмісту