Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Народився 29.06.1972 в м. Рубіжне Луганської області. Там же закінчив середню школу та  професійне училище за фахом водія. З 13 років залишився сиротою. Свою трудову діяльність Роман розпочав водієм в Рубіжанському виробничому об’єднані «Краситель».

В грудні 1990 року Рубіжансько-Кремінським об’єднаним міським  військовим комісаріатом призваний на дійсну військову службу до військової частини 1470 Східного регіональне управління — територіального органу Державної прикордонної служби України. Службу проходив на посаді старшого водія. Після звільнення в запас його  трудова діяльність проходила на виробничих підприємствах в Луганській області на посадах водія та слюсаря. Потім тривалий час (з 1994 по 2016 роки) він працював в підрозділах Управління державної служби охорони при Управлінні Міністерства внутрішніх справ України в  Луганській області (охоронцем та інкасатором).

В 2017 році переїхав у місто Чугуїв і проживав в мікрорайоні Авіатор. В квітні цього ж року він підписав контракт з 22-м батальйоном територіальної оборони та брав участь в АТО на Донецькому та Луганському напрямках. По закінченню контракту, в жовтні  2017 року, звільнився. А згодом підписав контракт з 92-ю окремою механізованою бригадою, брав активну участь в АТО/ООС. Службу проходив у складі артилерійського підрозділу бригади. За участь в обороні Харкова був нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Склад сімї:

Батьки померли, коли йому було 13 років. Брати проживають за межами України.

Дружина: Міновська Любов Володимирівна, проживає в місті Чугуїв.

Син: Дерягін Данило Романович, 2000 р.н. (його доля не відома).

Донька: Дерягіна Анна Романівна, 2009 р.н., проживає з матір’ю за межами міста Чугуїв.

Обставини загибелі:

09.09.2022 Роман виконував бойове завдання в якості командира гармати 2-го самохідно артилерійського взводу 2-ї самохідно-артилерійської батареї 1-го артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи. Підрозділ мав завдання нанести вогневе ураження  противника під час прориву першої лінії оборони. Підрозділ, в якому Роман виконував бойове завдання, потрапив під удар ворожого дрона-камікадзе «Шахед-136». Роман отримав вибухову травму, не сумісну з життям. Його тіло було доставлено в морг Шевченківської ЦРЛ Харківської області, а згодом до Чугуєва.

Похований на Алеї пам’яті в місті Чугуїв 19.09.2022.

Поділитись
Перейти до вмісту