Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

КАЛИНИЧЕНКО Дмитро Володимирович (позивний ЧІКАГО)

Народився 23.01.1988 в селищі Чкаловське, там же навчався в середній школі. Протягом 2005-2010 років навчався в Зооветеринарній академії, селище Лозовеньки. Після навчання почав працювати на фірмі «Зооветеринарний центр» селища Чкаловське за фахом головний технолог. Він з дитинства захоплювався мисливством.

З перших днів повномасштабного вторгнення Російської федерації в Україну, навіть опинившись на окупованій території, він не стояв осторонь боротьби проти загарбників, проводив активні дії супротиву ворогу, але невдовзі вимушений був нелегально покинути території рідного селища і уже 15.03.2022 добровольцем пішов захищати Батьківщину у складі 92-ї окремої механізованої бригади. Службу проходив на посаді розвідника 3-го розвідувального відділення 1-го розвідувального взводу розвідувальної роти 92-ї окремої механізованої бригади.

Сімейний стан:

Мати: Калиниченко Лариса Миколаївна, проживає в селищі Чкаловське Чугуївського району.

Дружина: Калиниченко Ганна Сергіївна, проживає в селищі Чкаловське Чугуївського району.

Син: Калиниченко Макар 2017 р.н., проживає в селищі Чкаловське Чугуївського району.

Обставини загибелі:

05 травня 2022 року у складі бойової групи виконував завдання по знищенню противника, який окопався в посадці в районі населеного пункту Олександрівка Харківської області та утриманню там позицій до підходу головних сил. Під час виходу групи з населеного пункту Кутузівка Харківської області бойова машина, на якій рухався Дмитро, була підбита, а він зазнав вибухової травми, не сумісної з життям.

08.05.2022 був похований на Алеї пам’яті в місті Чугуїв.

Указом Президента України №471/2022 від 07 липня 2022 року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Поділитись
Перейти до вмісту