Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Галина Мінаєва взяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг


Начальник Чугуївської міської військової адміністрації продовжує використовувати будь-яку нагоду, щоб заручитися підтримкою у вирішенні найнагальніших проблем, які зараз стоять перед сферою ЖКГ Чугуївської громади.

У своєму виступі під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Галина Мінаєва торкнулася низки актуальних не тільки для нашої громади питань. Зокрема, висловила прохання на регуляторному рівні спростити процедуру підключення когенераційних установок до існуючих вузлів обліку газу та електроенергії. Наразі у Чугуївській громаді, за сприяння уряду Чеської республіки, активно впроваджується когенерація електроенергії в роботу теплових мереж, тож вирішення даного питання значно полегшить та прискорить цю роботу.

Ще одне болюче для громади питання, яке озвучила Галина Мінаєва під час виїзного засідання комітету ВР, – розподіл надходжень за послугу теплопостачання. Згідно діючих сьогодні нормативів, лише 35% цих надходжень йдуть на підтримку поточної діяльності КП “Чугуївтепло” – інші 65% одразу перераховуються постачальнику газу ГК “Нафтогаз Трейдінг”. Звичайно, що такий стан речей фактично унеможливлює нормальне функціонування підприємства і його якісну підготовку до нового опалювального сезону, який за усіма ознаками обіцяє бути непростим.

Також Галина Мінаєва порушила питання забезпечення спеціалізованою технікою комунальних підприємств громади. Ні для кого не є секретом, що війна та шкода, яку вона задає інфраструктурі, постійно ставлять перед комунальниками надскладні завдання в поточній роботі. Тож парк спеціалізованої техніки повинен їм відповідати.

– Вдячна за можливість донести до парламентаріїв проблеми нашої громади начальнику ХОВА Олегу Синєгубову. Сподіваюсь, що я і мої колеги будемо почуті і вкрай необхідні нашим громадам рішення будуть ухвалені, – написала Галина Мінаєва у своєму Telegram-каналі.

Поділитись
Перейти до вмісту