Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Вночі 28 жовтня ворог атакував Чугуїв

Новий тиждень, на жаль, для Чугуївської громади, розпочинається з поганих новин. Сьогодні вночі російські агресори обстріляли касетними боєприпасами мікрорайон Чугуєва з приватною забудовою – повідомила начальник Чугуївської міської військової адміністрації Галина Мінаєва.

– В результаті цієї варварської акції маємо численну кількість постраждалих, в тому числі дітей 1, 6, 10 та 12 років. Також наслідками обстрілу є пошкодження житла та майна наших земляків. Усім їм буде надана необхідна допомога, – запевнила начальник МВА. – Дякую за оперативність та професіоналізм усім нашим екстреним службам, працівники яких, ризикуючи власним життям, першими приходять на допомогу постраждалим.

За інформацією поліції, близько 3:17 збройні сили рф завдали ударів з РСЗВ «Торнадо-С» по Чугуєву. Внаслідок обстрілу спалахнула пожежа в приватному будинку. По медичну допомогу звернулися двоє цивільних людей. У них гостра реакція на стрес. Також медичної допомоги потребувала родина в іншому домоволодінні. У чоловіка уламкові поранення нижньої кінцівки склом, у жінки та чотирьох дітей – гостра реакція на стрес. Медична допомога надана на місці.

На місцях влучань ворожих боєприпасів працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти, вибухотехніки. Вони опитують свідків та постраждалих, документують чергові воєнні злочини росіян.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Поділитись
Перейти до вмісту