Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Галина Мінаєва відвідала з робочою поїздкою села Велика Бабка та Зарожне

9 жовтня 2024 року начальник Чугуївської міської військової адміністрації Галина Мінаєва відвідала з робочою поїздкою Велику Бабку та Зарожне. У цих населених пунктах зараз триває робота над поліпшенням умов для якісного медичного обслуговування та вдосконаленням системи водопостачання.

Керівництво Чугуївської громади вирішує обидві проблеми системно: у Великій Бабці на фінішну пряму вийшла реконструкція фельдшерсько-акушерського пункту, яка проводиться за кошти місцевого бюджету. Під час робочої поїдки до села Велика Бабка Галина Мінаєва поспілкувалася з будівельниками, оглянула будівлю та приміщення ФАПу і зауважила, що залишилась задоволеною побаченим: нарешті мешканці Великої Бабки отримають гідні умови для первинної медичної допомоги.

Але як часто буває в житті – не встигнеш вирішити одну проблему, як одразу з’являється інша. Йдеться про стан приміщення ФАПу в селі Зарожне. Постійні струси ґрунту від вибухів поступово руйнують і без того не дуже міцну будівлю радянських часів. Тож начальник МВА дала доручення профільним фахівцям розробити заходи щодо укріплення будівлі ФАПу.

Дещо схожа ситуація і з забезпеченням Великої Бабки та Зарожного якісною питною водою: зроблено немало, але необхідно зробити ще більше – наголошує Галина Мінаєва та розповідає:

– В обох населених пунктах ми за допомогою наших партнерів з благодійної організації WeWorld та ЮНІСЕФ встановили башти Рожновського, які дають змогу збільшити обсяг запасів води, а отже і поліпшити її тиск в мережі. А тепер ставимо перед собою чергове завдання – облаштування нового водозабору в Зарожному, що дасть можливість покращити якість води і одночасно зробити систему її постачання більш економічною. Для вирішення цього питання плануємо знову ж таки залучити фахівців з наших міжнародних партнерських інституцій.

Тож у Чугуївській громаді, попри війну, і надалі триває робота з вирішення нагальних питань сільських населених пунктів.

Поділитись
Перейти до вмісту