Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

У Чугуївській громаді презентували Книгу пам’яті земляків, які віддали життя, боронячи рідну землю від російських загарбників

29 серпня, в День пам’яті захисників України, у Чугуївській громаді відбулася дуже важлива і урочиста, хоча і сумна, подія – презентація «Книги пам’яті Захисників та Захисниць із числа мешканців Чугуївської міської територіальної громади, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України».

Ця книга присвячена нашим Героям і Героїням, які зробили найважливіший в житті вибір: вони стали на захист своїх дітей, своїх домівок, своєї країни. Вони заплатили найвищу ціну за мир і свободу, віддавши своє життя і залишивши за собою незгасимий слід мужності, відваги та самопожертви. Кожен із Героїв і Героїнь, про яких йдеться в Книзі пам’яті, мав своє життя, свої плани на майбутнє, які обірвалися в один момент. Вони залишили після себе родини, друзів, коханих, для яких втрата стала невимовним горем. Проте їхня смерть не була марною. Вони віддали своє життя заради того, щоб ми могли жити в мирі та безпеці. Їхні імена мають бути навіки вписані в історію, а їхній подвиг повинен надихати нас на відданість та любов до своєї Батьківщини.

Першими екземпляри щойно надрукованої Книги отримали родичі загиблих Героїв. Звернувшись до них, начальник Чугуївської МВА Галина Мінаєва зазначила, що Чугуївська громада вшановує пам’ять кожного свого полеглого захисника, зберігаючи їхні обличчя та історії в своїй пам’яті та серцях мешканців. Подвиг наших небесних воїнів є неоціненним, а їхня жертва – найбільший дар, який вони могли зробити для нас. Ми будемо завжди пам’ятати про наших Героїв і Героїнь, шануватимемо їхню пам’ять заради нашого майбутнього, – зазначила очільниця громади.

Під час презентації Книги пам’яті Подякою Чугуївського міського голови за кропітку працю та душу, вкладені в її підготовку, був нагороджений Іван Огієнко, два сини якого зараз боронять Батьківщину на фронті.

Поділитись
Перейти до вмісту