Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Яким буде місто – вирішувати громаді

13 серпня було підписано меморандум про співпрацю між Чугуївською міською радою та громадською організацією «Міські реформи».

Зараз, під час повномасштабного російського вторгнення, одне з головних завдань місцевої влади – зберегти населені пункти громади в такому стані, щоб мешканці мали гідні та, наскільки це можливо під час війни, комфортні умови для проживання. Проте після закінчення війни постане ще більш складне завдання – зробити населені пункти ще більш сучасними та комфортними, ніж це було до 2022 року, потрібно буде створити такі умови, щоби в громаду повернувся бізнес, повернулися її мешканці, які поки що знаходяться за її межами. Тож дуже важливо для усіх нас, чугуївців, виробити спільне бачення завтрашнього дня розвитку міста – вважає начальник Чугуївської міської військової адміністрації Галина Мінаєва, і з цією метою місцева влада готова залучати серйозних фахівців у сфері урбаністики.

Тож 13 серпня було підписано меморандум про співпрацю між Чугуївською міською радою та громадською організацією «Міські реформи», яка з 2014 року створює та шукає нові ідеї для міст, використовує різні методи їх розвитку.

До команди ГО «Міські реформи» входять архітектори, містопланувальники та ландшафтні архітектори, фахівці з логістики та навіть соціологи. Предметом співпраці цієї організації з Чугуївською громадою стане напрацювання майбутнього післявоєнного просторового розвитку міста з урахуванням побажань та потреб його мешканців. А для цього будуть проведені численні інтерв’ю, фокус-групи, соціологічні дослідження, тренінги для представників громадськості, а головне – всебічна урбаністика архітектурних об’єктів Чугуєва.

Тож, працюючи на сьогоднішніми проблемами, у Чугуївській громаді не забувають дивитися з оптимізмом у завтрашній день рідного міста!

Поділитись
Перейти до вмісту