Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

ХХIV Міжнародний рєпінський пленер завершився. Попри війну, він став одним з найуспішніших

Хоча і в онлайн-форматі, проте тепло і зворушливо пройшло в День народження Іллі Рєпіна закриття ХХIV Міжнародного рєпінського пленеру. Взагалі-то, цьогорічний пленер мав би бути ювілейним, двадцять п’ятим. Проте через початок повномасштабного російського вторгнення у 2022 році довелось скасувати його проведення. Але мерії Чугуєва, попри усі труднощі, хоча поки що і онлайн, вдалося зберегти пленер як візитну картку культурного життя міста. Більш того, з огляду на рівень робіт учасників, його вже називають одним з найуспішніших за останні роки.

Цього року в пленері взяли участь 25 митців з Чугуєва, Києва, Харкова, Сум, Одеси, Дніпра, Чернігова, Кам’янець-Подільського, Жовтих Вод, Лубен, Виноградова, Коломиї, Львова, Вінниччини та Польщі.

Усі роботи об’єднані темою «Живе Україна в піснях і картинах!», причому художники надихалися не тільки вже існуючими українськими піснями, але й, за словами одного з них, «тими, що будуть складені в майбутньому».

Звернувшись до учасників пленеру, начальник Чугуївської міської військової адміністрації Галина Мінаєва подякувала їм за внесок у примноження рєпінських традицій у художньому мистецтві України. За її словами, сьогодні вже можна впевнено стверджувати, що у рєпінських пленерів не тільки є майбутнє, а й вони рік від року стають все більш вагомим явищем у художньому житті всієї України.

Поділитись
Перейти до вмісту