Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Чугуївська громада відзначає 180-у річницю від Дня народження Іллі Рєпіна

У цей особливий день надзвичайно відчувається присутність Іллі Юхимовича у духовному та культурному просторі Чугуєва. Рєпін дійсно об’єднує всіх нас навколо краси, добра, творчості і любові до своєї рідної землі.

Розпочались святкові заходи з підсумкової виставки робіт ХV міського пленеру ім. П. Мальцева. Роботи наших земляків вражають своєю майстерністю і водночас любов’ю до рідного краю і вкотре доводять, що рєпінські традиції в живопису будуть жити на нашій землі завжди, попри час, війни або нові течії в художньому мистецтві.

Також увазі жителів та гостів громади представили підсумкову виставку XXIV Міжнародного рєпінського пленеру, яка відкрилася в КЦ «Імідж». Це свято художньої майстерності, поєднаної з невпинним пошуком нових форм у живописі. За словами відомої чугуївської мистецтвознавиці Алли Євгенівни Сазонової, цьогорічний рєпінський пленер, попри онлайн формат, пов’язаний з війною, є одним з найвагоміших за всю свою історію з точки зору рівня представлених на ньому робіт. Ба більше, він став творчою лабораторією, в якій йде пошук напрямів розвитку сучасного українського художнього мистецтва. І це вселяє гордість за нашу громаду, за наші традиції, які ми, попри всі сьогоднішні негаразди, змогли не тільки зберегти, але й примножити.

– Хочу висловити щиру вдячність усім причетним до проведення сьогоднішніх чудових святкових заходів – колективу КЦ «Імідж», творчому об’єднанню художників і майстрів міста Чугуєва, артистам Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка та Харківської державної академії культури і, звичайно, самим художникам. А мешканців та гостей Чугуївської громади запрошую до Культурного центру «Імідж» відвідати підсумкову виставку робіт учасників XXIV Міжнародного рєпінського пленеру. Повірте мені – це просто насолода для очей і серця! – написала у своєму Telegram-каналі начальник Чугуївської міської військової адміністрації Галина Мінаєва.

Поділитись
Перейти до вмісту