Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Продовжується робота студій творчих здібностей, відтепер на новому місці

У Територіальному центрі соціального обслуговування, у відділенні денного перебування, функціонують студії розвитку творчих здібностей: «Рукоділля», «Чугуївська кераміка», «Живопис».

З липня цього року студії працюють в іншому приміщенні, а також мають змогу працювати на відкритому просторі. Підопічні Територіального центру, люди похилого віку та люди з інвалідністю, під керівництвом обізнаних фахівців відкривають для себе можливості створювати чудові зразки народної творчості у вигляді всіляких поробок: ляльок, керамічних виробів, яскравих картин, тощо.

Роботи наших майстрів займають гідне місце на різноманітних показах та виставках. Найяскравіші з них можна бачити на міських, міжміських та державних експозиціях.

Значущим представником Чугуєва на світовій ниві є великий український художник Ілля Рєпін. Отже, представники факультету живопису з гордістю підтримують традиції, закладені митцем. Картини творчих особистостей серед відвідувачів цього напрямку відрізняються реалістичністю, об’ємністю, живістю та смисловим наповненням.

У студії «Чугуївська кераміка» люди похилого віку вчяться роботі з пластичними матеріалами, переважно гончарною глиною та гіпсом.

Вмілими руками творчих людей створюються різнокольорові фігурки персонажів творів, кінокартин, фігурки казкових звірів, предмети побуту, пам’ятні таблички та сувеніри. Всі вироби створюються з любов’ю, зігріті теплом рук та сердець.

З натхненням функціонує і студія «Рукоділля», представники якої виготовляють, а інколи дають друге життя яскравим іграшкам, переважно лялькам, створюючи дивовижні фігурки, одягнені в національне вбрання, символізуючи любов до рідного краю, добра, сім’ї.

Наразі всі бажаючі, які досягли поважного віку або є особами з інвалідністю, можуть долучитись до створення мистецьких виробів, щоб потім оточуючі насолоджувались красою мальовничих полотен, виразних керамічних виробів, рукодільних поробок, підтримуючи славу народних майстрів нашого міста.

Контактний телефон (05746)2-32-01.

Поділитись
Перейти до вмісту