Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Небезпека азартних ігор та загрози ігрової залежності

Важливо розуміти, що азартні ігри (ігри на гроші) несуть із собою певні ризики. Гра може перетворитися на проблему, якщо постійно ризикувати великими сумами та багато часу витрачати на неї. Залежність від азартних ігор може мати серйозні фізичні, психологічні та соціальні наслідки.

Тому, варто усвідомлювати, що азартні ігри мають бути лише розвагою. Ознайомлення з принципами відповідальної гри може допомогти уникнути негативних наслідків.

Одним із принципів відповідальної гри є самоконтроль та самообмеження. Гравець має право обмежити свою участь в азартних іграх шляхом встановлення особистих обмежень, а також ліміту коштів, які він бажає витратити на азартну гру.

Таким чином, перед початком гри ви можете визначити для себе суму коштів, які бажаєте витратити на азартну гру, встановити тривалість участі в азартній грі чи інші особисті обмеження. Для встановлення таких обмежень необхідно звернутися безпосередньо до організатора азартних ігор.

Ось декілька порад, як вберегти себе від ігрової залежності (лудоманії):

  1. Усвідомлюйте ризики та наслідки ігрової залежності.
  2. Визначте ліміти часу та грошей для участі в азартній грі.
  3. Уникайте витрат, які перевищують ваші можливості.
  4. Приділяйте увагу іншим інтересам та хобі, що не пов’язані з азартними іграми.
  5. Спілкуйтеся з рідними та близькими людьми, діліться враженнями.
  6. Підтримка оточення може бути важливою складовою для запобігання ігровій залежності.
  7. Якщо ви відчуваєте, що втрачаєте контроль під час азартної гри або спостерігаєте такі ознаки у рідних, зверніться по допомогу.

Для отримання інформації щодо ігрової залежності та можливостей обмеження участі осіб в азартних іграх зверніться до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Безкоштовна гаряча лінія КРАІЛ: 0-800-50-13-77. Офіційна електронна скринька для подання звернень громадян: zvernennya@gc.gov.ua.

Також з інформаційними матеріалами можна ознайомитись за посиланням https://www.canva.com/design/DAFrgx-V8jc/xGqfR291cUoHBlUIGkSBKA/view.

Технічна допомога цільової сторінки була надана за підтримки Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Поділитись
Перейти до вмісту