Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

НОВАЧЕНКО Володимир Євгенович (позивний – ПАПАЙ)

Народився 08.07.1993 в місті Харків, проживав з батьками в селищі Новопокровка Чугуївського району, де і закінчив школу. Після одруження проживав в місті Чугуїв.

Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Володимир добровільно вступив на захист своєї держави. 9 липня 2022 року, після отримання повістки, він був мобілізований Чугуївським РТЦК та СП та направлений до складу 25 окремої повітряно-десантної Січеславської бригади.

Одразу після мобілізації поїхав на навчання до Великої Британії. За 21 день бригада повернулася додому. Після повернення в Україну вони були тільки на передовій. Брав участь у звільненні найгарячіших точках: Ізюму Харківської області та Лиману Донецької області.

В жовтні 2022 року він потрапив під обстріл і отримав уламкове поранення стегна та дві контузії. Він місяць лікувався, відсвяткував Різдво та Новий рік у родинному колі та, не дочекавшись повної реабілітації, повернувся на фронт.

Сімейний стан:

Родина Володимира втратила батька, тому мама виховувала трьох дітей сама. Мав старшого брата та молодшу сестру. Вітчим Володимира – ветеран війни в Афганістані.

У Володимира Новаченка лишилася колишня дружина. Син: Новаченко Єгор 2016 р.н, проживає в місті Чугуїв.

Обставини загибелі:

На початку лютого 2023 року 25-а ОПДБ відбивала наступи росіян на Кремінському напрямку. 01.03.2023 героїчно загинув у наступі від ворожого обстрілу у м. Кремінна, с. Червонопопівка, Луганської області, де отримав поранення несумісні з життям. 

Володимира поховали у рідному селищі Новопокровка.

Поділитись
Перейти до вмісту