Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

ДЯЧЕНКО Михайло Федорович

Народився 22.09.1994 в селі Брусівка Біловодського району Луганської області. Навчався в Брусівській загальноосвітній школі I-II ступенів Біловодської районної ради Луганської області. Закінчив навчання в 2010 році. У 2014 році закінчив Відокремлений підрозділ «Старобільський технікум Луганського національного університету» за спеціальністю «Ветеринарна медицина» та здобув кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини. З 2018 року проживав і працював за освітою лікарем ветеринарної медицини в місті Чугуїв.

З початком російської агресії він не зміг стояти осторонь та поповнив ряди добровольців. Він був  мобілізований Чугуївським РТЦК та СП. Службу  проходив на посаді номера обслуги кулеметного взводу  роти вогневої підтримки 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно штурмової бригади в/ч А0281.

Сімейний стан:

Батько: Дяченко Федір Андрійович, проживає в селі Брусівка Біловодського району Луганської області.

Мати: Дяченко Віта Іванівна, проживає в селі Брусівка Біловодського району Луганської області.

Дружина: Дяченко Надія Олександрівна, проживає в місті Чугуїв.

Обставини загибелі:

20.02.2023 загинув під час виконання бойового завдання поблизу Кремінної. Внаслідок пострілу ворожого танку він отримав тяжкі поранення вибухової травми, але навіть отримавши важке поранення, він не покинув позиції, вів вогонь і не дав ворогу прорвати оборону, втримав і витримав свій останній бій.

Похований в місті Чугуїв на Алеї пам’яті.

Указом Президента України №684/2023 від 09 жовтня 2023 року, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Поділитись
Перейти до вмісту