Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

ПИСЬМЕННИЙ Олександр Миколайович

Народився 29.12.1977 року в селі Заїківка Білокурського району Луганської області. Навчався в Олексіївській загальноосвітній школі. В 1993 році закінчив навчання в Паньківському ПТУ №117 та здобув спеціальність тракторист-машиніст, а в 2002 році закінчив Старобільське ПТУ №93 за спеціальністю електрогазозварник. До призиву на строкову службу працював в ОАО «Луганськ-Авто» слюсарем з ремонту автомобілів. В 1996 році проходив строкову службу.

Після строкової служби продовжив працювати в ОАО «Луганськ-Авто» слюсарем з ремонту автомобілів. В 2021 році прийняв рішення підписати контракт зі Збройними Силами України. 24.03.2021 був призваний Білокуракінсько-Троїцьким РТЦК та СП на контрактну службу. Службу проходив на посаді водія зенітного ракетного взводу 3 механізованого батальйону 92-ї окремої механізованої бригади. У складі  бригади в 2021 році брав участь в ООС на Луганському напрямку.

Сімейний стан:

Батьки померли ще перед війною.

Дружина: Письменна-Бондарєва Людмила Олексіївна, проживає в місті Чугуїв.

Залишилося п’ятеро малолітніх дітей

Обставини загибелі:

24.02.2022 під час бойових дій в селі Коробочкине Чугуївського району, виконуючи бойове завдання із захисту м. Харкова. Так розповідає його дружина: «О другій годині того дня (24 лютого) ми ще з ним спілкувалися, а вже коли я передзвонила о третій годині, то довго не приймав дзвінка. І після третього разу поспіль відповів якийсь чоловік (я так розумію, товариш по службі) і сказав, що Вам все згодом пояснять».

05.04.2022 був похований на Алеї пам’яті в місті Чугуєві.

Указом Президента України №178/2022 від 26 березня 2022 року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом  «За мужність» III ступеня (посмертно).

Поділитись
Перейти до вмісту