Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Працюємо для відновлення та розвитку Чугуївської громади!

3 квітня заступник міського голови Ігор Кащавцев та директор центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «ШАНС» Олександр Лисенко взяли участь у заході Програми DOBRE, присвяченому проєктам міжмуніципального співробітництва.

У своєму Telegram-каналі начальник Чугуївської міської військової адміністрації повідомила:

– Чугуївська громада є учасником Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) з грудня 2022 року. За ці півтора роки, що ми є учасниками Програми, нам вже вдалося не тільки підсилити матеріально-технічну базу комунальних підприємств та закладів, а й сформувати стратегічне бачення відновлення Чугуївської громади завдяки співпраці над підготовкою Програми комплексного відновлення території.

На етапі реалізації проєкт з місцевого економічного розвитку (облаштування торговельних павільйонів у селищі Кочеток), проєкт з підтримки Програми комплексного відновлення (оснащення КП «Чугуївський комунальний комплекс» сучасною технікою для утримання доріг і тротуарів) і розробка Комплексного плану просторового розвитку.

3 квітня громади-учасниці Програми представили власні проєкти міжмуніципального співробітництва з метою знайти фінансування на їх втілення.

Чугуївська громада презентувала два проєкти, підготовлені спільно з Новопокровською, Чкаловською та Печенізькою громадами. Мета першого проєкту – оснастити нашу лікарню сучасним реабілітаційним обладнанням. Без зайвих слів зрозуміло, наскільки важливо сьогодні забезпечити можливість для мешканців, що отримали поранення внаслідок російської збройної агресії, отримувати якісні реабілітаційні послуги.

Інший проєкт покликаний сприяти охопленню більшої кількості дітей з інвалідністю та дітей групи ризику можливістю скористатися реабілітаційними послугами, що надаються нашим центром реабілітації «ШАНС». Для цього проєктом передбачається оснащення «ШАНСу» спеціально обладнаним для перевезення дітей з інвалідністю транспортним засобом, наявність якого відкрила б можливість організовувати їх перевезення до установи.

Хочу подякувати керівництву Новопокровської, Чкаловської та Печенізької громад за підтримку наших ініціатив. Впевнена, що вже найближчим часом, за підтримки наших міжнародних партнерів, нам вдасться втілити їх в життя.

Працюємо далі для відновлення та розвитку нашої громади!

Поділитись
Перейти до вмісту