Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Закон про мову: що мають знати суб’єкти господарювання

Шановні суб’єкти господарювання!

Ми раді, що ви повертаєтесь до рідної громади та відновлюєте роботу свого бізнесу, або продовжуєте свою роботу у цей нелегкий час! Просимо звернути увагу на розміщену на ваших закладах зовнішню рекламу, а саме: вивіски, назви закладів, об’яви на дверях та фасадах, тощо. Все має бути виключно українською мовою!

Відповідно до ст.32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та ст.6 Закону України «Про рекламу», мовою реклами в Україні є державна мова. Ці вимоги поширюються на всі визначені види реклами незалежно від способу її розміщення та змісту.

Незважаючи на те, що відповідна норма почала діяти 16 січня 2020 року, порушення у сфері реклами продовжують фіксуватися і сьогодні на території Чугуївської міської територіальної громади. Так, розміщуються вивіски з написами недержавною мовою на фасадах будівель ресторанів, магазинів, автомайстерень, салонів краси, тощо.

НАГОЛОШУЄМО, що відповідно до статті 28 мовного Закону інформація для загального ознайомлення, а саме:

  • оголошення, зокрема ті, які містять публічну пропозицію укласти договір;
  •  покажчики
  •  вказівники;
  •  вивіски;
  •  повідомлення, написи та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується або може використовуватися для інформування необмеженого кола осіб про товари,

ПОДАЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ!

Відповідальність за порушення законодавства про рекламу несуть рекламодавці.

За порушення суб’єктами господарювання відповідних норм Законом передбачені штрафні санкції.

Управління економічного розвитку і підприємництва Чугуївської міської ради 

Поділитись
Перейти до вмісту