Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

НЕЧЕПОРЕНКО Роман Євгенович

Народився 07 березня 1972 року в м. Алчевськ Луганської області. У 1989 році отримав середню освіту в школі №14 міста Алчевськ та вступив до Щастинського училища радіоелектроніки. Після року навчання був призваний на строкову військову службу, яку до 1992 року проходив в частинах Групи Радянських військ в Німеччині.

По закінченню строкової військової служби продовжив навчатися та отримав спеціальність радіомеханіка.

По закінченню навчання працював в м. Алчевськ в телерадіомайстерні.

У 1994 році прийняв рішення підписати контракт з Донецьким прикордонним загоном. З часом закінчив школу прапорщиків. У 1997 році Роман був направлений для проходження служби в місто Чугуїв в школу молодших авіаційних спеціалістів. З цього часу все його життя було пов’язане з містом Чугуїв.

Згодом він підписав контракт з Харківським прикордонним загоном, де проходив службу до 2020 року на посадах, пов’язаних з секретним документальним забезпеченням служби охорони державної таємниці.

Під час служби в Харківському прикордонному загоні брав участь в АТО на Краматорському та Часовоярському напрямках.

По завершенню служби Роман працював у складі ВОХРу в місті Харків, а березні 2022 року був мобілізований Чугуївським ТЦК та СП і направлений для проходження служби до 227 окремого батальйону територіальної оборони.

В середині 2023 року він був відкомандирований до 225 батальйону, який був сформований 8 березня 2022 року в складі 127 бригади територіальної оборони міста Харкова з харківських добровольців, які стали на захист держави та свого рідного дому, даючи відсіч орді, яка намагалася оточити та захопити місто. У липні 2023 батальйон вийшов зі складу ТРО та став Окремим штурмовим батальйоном. З того часу Роман проходив службу у складі 225 ОШБ.

Обставини загибелі:

У кінці червня 2024 року батальйон, у якому служива Роман, отримав спеціальне завдання і був передислокований в Сумську область. На цей час він виконував обов’язки помічника командира батальйону – начальника служби охорони державної таємниці. Його підрозділ розквартировувався в селі Хотінь Сумського району Сумської області. Десь о 17.00 він вийшов за межі розташування свого підрозділу і не повернувся. Через деякий час побратими знайшли його неподалік розташування мертвим. Він отримав кульове та ножове поранення. Від гострої крововтрати Роман помер на місці.

Поховали Героя 22 серпня 2024 року на Алеї пам’яті в місті Чугуїв.

У Романа залишилась мати: Нечепоренко Раїса Павлівна, проживає за межами міста, дружина: Нечепоренко Олена Володимирівна, донька Анна, син Олександр та онука Вікторія 2008 року народження. Усі вони проживають в місті Чугуїв.

Поділитись
Перейти до вмісту