Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

ТОП-5 відповідей на питання мешканців Харківської області про технічне обслуговування будинкових газопроводів спільної власності від Харківської філії «Газмережі»

З якою періодичністю буде нараховуватись оплата за технічне обслуговування газопроводів спільної власності у багатоквартирних будинках?

Технічне обслуговування газопроводів спільної власності у багатоквартирних будинках (газопроводи будинку за межами квартири) має проводитись раз у три або п’ять років, в залежності від термінів експлуатації газопроводів. Оплата за технічне обслуговування нараховується після його проведення.

Відповідно платіжка за технічне обслуговування газопроводів спільної власності у багатоквартирних будинках – це разова платіжка, яку отримуватимуть власники квартир у багатоповерхівках один раз на три або п’ять років.

Чи входить фарбування газопроводів на фасадах будинків та у під’їздах в перелік робіт з технічного обслуговування?

    Перелік робіт, який виконується під час технічного обслуговування, затверджений Наказом Міністерства енергетики від 27.05.2020 року № 342.

    Фарбування газопроводів не входить у перелік робіт з технічного обслуговування газопроводів спільної власності у багатоквартирних будинках.

    Як дізнатись, чи буде у моєму будинку проводитись технічне обслуговування?

    Графіки проведення технічного обслуговування розміщуються на сайті Харківської філії «Газмережі» https://kh.grmu.com.ua/%d1%84%d1%96%d0%bb%d1%96%d1%97/

    Також оголошення з датою проведення робіт заздалегідь розміщується на під’їзді будинку, де будуть виконуватися роботи.

    Чому я маю платити за технічне обслуговування?

    Під час технічного обслуговування перевіряється газова система будинку та усуваються витоки газу, які можуть бути не помітні для людей – наприклад, на зовнішніх газопроводах багатоповерхівок.

    В цьому році у області під час перевірки газових мереж на зовнішніх фасадах багатоквартирних будинків виявлено та ліквідовано 6,5 тисяч витоків газу. У середньому на багатоповерхівку припадає 5 витоків, у окремих будинках їх кількість доходить до 20.

    Роботи з технічного обслуговування проводяться на вимоги законодавства, для безпеки всіх мешканців багатоповерхівок.

    Від чого залежить вартість технічного обслуговування?

    Вартість технічного обслуговування залежить від протяжності газопроводів спільної власності у будинку, кількості квартир, технічних особливостей мереж, які індивідуальні у кожного будинку, обсягу виконаних робіт.

    Граничні рівні вартості робіт з технічного обслуговування газопроводів спільної власності затверджені Постановою НКРЕКП від 29.11.2023 № 2242.

    Поділитись
    Перейти до вмісту