Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

В Харківській ОВА тривають перевірки тендерних закупівель громад регіону

Під час чергового засідання обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова розглянули доцільності проведення закупівель Лозівської міської тергромади та громад Чугуївського району.

Під час засідання обговорили питання будівництва нової споруди цивільного захисту в Панютінському ліцеї. Після завершення будівельних робіт та введення споруди в експлуатацію, навчальний заклад має стати опорним і здійснювати освітній процес офлайн. 

«Процедура передбачає відкриті торги з особливостями на будівельні послуги, авторським наглядом виконання робіт та дотримання усіх вимог, технічного нагляду, а також здійснення інженерно-консультативних послуг. Під час перевірки порушень чинного законодавства виявлено не було», – зазначив Євген Іванов. 

В Старосалтівській тергромаді тривають аварійно-відновлювальні роботи 8 багатоквартирних житлових будинків, що були пошкоджені внаслідок обстрілів російських окупантів. Цьогоріч за запитом громади було включено додаткові види робіт з утеплення, благоустрій прилеглої території, скління балконів. 

«Нині роботи тривають відповідно до встановлених термінів. Будинки знаходяться на різному етапі завершення робіт – частина з них майже готові до експлуатації», – повідомив начальник Старосалтівської селищної військової адміністрації Анатолій Палєй. 

Також під час засідання заслухали звіт Зміївської тергромади щодо закупівель, які перевищили вартість в 500 тисяч гривень. Від початку поточного року в громаді було проведено 22 такі закупівлі на загальну суму понад 87 мільйонів гривень.

«Закупівлі стосувалися придбання медичного обладнання, енергоносіїв, капремонт амбулаторії в селищі Зідьки, будівництво амбулаторії з житлом для сімейного лікаря в селі Таранівка, відновлення укриття в одному з навчальних закладів та оплати комунальних послуг об’єктів соціальної сфери для забезпечення життєдіяльності громади», – зазначила перша заступниця Зміївського міського голови Тетяна Тімофєєва. 

В Чугуївській тергромаді за аналогічний період було здійснено 44 закупівлі. Із них у сфері ЖКГ було використано 85 мільйонів гривень – ремонт укриттів, реконструкція водомереж, облаштування меморіальної алеї слави, прокладання нової ЛЕП від когенераційної установки до лікарні, придбання спецтехніки, паливно-мастильних матеріалів, будматеріалів для проведення ремонтних робіт житлового фонду. У сфері охорони здоров’я 18,5 мільйонів – це оплата комунальних послуг, поточний ремонт приміщень закладів медичних установ, капітальний ремонт. У сфері освіти – 23,6 мільйона гривень використали для оплати комунальних послуг, ремонту укриттів у школах і дитсадках.

«Цьогоріч в громаді запрацюють 6 когенераційних установок для забезпечення жителів теплом, світлом та водою під час довготривалої відсутності світла. За попередніми підрахунками, матимемо 50 кВт надлишкової електроенергії, якою зможемо забезпечити місцевий опорний заклад охорони здоров’я. Враховуючи відсутність необхідних комунікацій, було ухвалено рішення про прокладання нової лінії електропередач від установки до медазакладну. Наразі роботи на завершальному етапі», – повідомив заступник начальника Чугуївської МВА Ігор Кащавцев.

Поділитись
Перейти до вмісту