Чугуївська міська рада Харківської області

Чугуївська міська рада

Фізична адаптація та реабілітація для людей похилого віку в Терцентрі

У відділенні денного перебування Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чугуївської міської ради, не зважаючи на воєнний стан, у повному обсязі надаються заходи фізичної адаптації та реабілітації. Підопічні, дотримуючись безпекових вимог, з задоволенням відвідують зал лікувальної фізкультури. Запропонований комплекс навантажень включає різноманітні фізичні вправи, роботу на тренажерах, заняття у групі «Здоров’я».

Заходи підбираються обізнаною фахівчинею з фізичної реабілітації, враховуючи здатність до фізичних навантажень, стан здоров’я, можливості та потреби отримувачів послуг. Зал лікувальної фізкультури Територіального центру оснащений необхідним обладнанням та інвентарем, що у повній мірі сприяє підтримці здорового способу життя та активному довголіттю. Послуги надаються курсами від 10 до 14 днів в індивідуальному та груповому режимах, згідно з графіком.

У літній період заняття групи «Здоров’я» проходять на свіжому повітрі, що, безумовно, благотворно впливає на роботу серця та легень.

Взагалі, фізичні вправи сприяють поліпшенню як фізичного, так і емоційного стану людей похилого віку, мають цілеспрямовану дію на весь організм.

Окремо слід сказати про заняття на профілакторі Євмінова, які сприяють зняттю втоми м’язів спини та тулуба, попереджують і лікують захворювання хребта. Завдяки правильно підібраному комплексу силової та рухової активності, стимулюється імунітет, поліпшується робота дихальної та серцево-судинної системи, укріплюється кістково-м’язовий апарат, поліпшується пам’ять, підвищується настрій.

Таким чином, заняття у залі лікувальної фізкультури значною мірою впливають на позитивність життєдіяльності підопічних Терцентру, надають заряд бадьорості, підвищують стресостійкість, здатність до самообслуговування і соціального функціонування.

Поділитись
Перейти до вмісту